Rijswijk H 1123
Haantje 11, 2288 CV te Rijswijk

Inleiding

TOEGANGSHEK, deel uitmakend van het boerderijcomplex 'Breedam', gelegen aan de straatzijde stamt uit 1939.

Omschrijving

Het geheel in smeedijzer uitgevoerde hek bestaat uit opengewerkte en deels met vakwerk gevulde staanders voorzien van de woorden 'BREE' en 'DAM' en afgesloten door een eenvoudig kroontje, waaraan afgehangen de met spijlen uitgevoerde draaihekken.

Waardering

Het toegangshek bij het boerderijcomplex Breedam is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als gaaf voorbeeld van een zorgvuldig vormgegeven hekwerk dat functioneel en ruimtelijk onderdeel uitmaakt van het boerderijcomplex.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Toegangshek