Maasland C 971
Oostgaag 43, 3155 CE te Maasland

Inleiding

Vrijstaande SCHUUR uit het begin van de twintigste eeuw, behorende bij het boerderijcomplex Gaaglust en gelegen ten oosten van de boerderij, met de noklijn haaks op de nok van het bedrijfsgedeelte.

Omschrijving

In baksteen in kruisverband opgetrokken rechthoekige schuur onder een met gesmoorde Oudhollandse pannen gedekt zadeldak met geschulpte windveren. De gevels van de schuur hebben rondom gepleisterde plinten. In de lange zuidgevel een opgeklampte deur, een vierruits venster en nieuwe roldeuren, alle onder strekken in rode baksteen zoals bij de boerderij. In de naar de boerderij gerichte kopgevel een deur, een ronde muuropening, staafankers en een hooiluik. In de lange noordgevel drie betonnen ramen in gewijzigde gevelopeningen en een bolkozijn. De kopse oostgevel heeft een tweeruits venster en een achtpas.

Waardering

De schuur uit het begin van de twintigste eeuw is van algemeen belang uit cultuurhistorisch en architectuurhistorisch oogpunt als historisch-functioneel onderdeel van het boerderijcomplex Gaaglust.

De schuur is gaaf in hoofdvorm en in onderdelen.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)