519199 - De Bunthorst
Oploo D 342
Bij Gemertseweg 36, 5841 CE te Oploo

Inleiding

In de voormalige produktiebossen van de Bunthorst, aan de rand van het park De Groote Slink, is een kleine begraafplaats met de GRAFSTENEN van Adam Roelvink en Christine M. Willink, daterende uit resp. ca. 1927 en 1919. Het terrein is voorzien van een beplanting met rode beuk en rododendron en wordt door middel van een modern hekwerk en een ouder bakstenen muurtje met hardstenen dekplaat van het omliggende bos gescheiden.

Omschrijving

De graven bestaan beide uit een eenvoudige rechthoekige hardstenen grafstenen, waarvan de linker het opschrift "Chris- tine M. Willink 1855-1919" draagt, en de rechter "Adam Roel- vink 1856-1927".

Waardering

De grafstenen hebben algemeen belang. Het geheel heeft cul- tuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een culturele, geografische en landschappelijke ontwikkeling, namelijk de ontginning van de Peel door particulieren in der periode kort na 1900. Het is van belang voor de geschiedenis van de architectuur en de tuinkunst. Het heeft ensemblewaarden wegens de situering, verbonden met de ontwikkeling van de Peel na 1900 en is van bijzondere betekenis wegens de relatie met groenvoorzieningen, wegen, wateren en bodemgesteldheid.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen