Loosdrecht C 7097
Bij Nieuw-Loosdrechtsedijk 150, 1231 LC te Loosdrecht

Omschrijving

Door Van Sypesteyn is aan het einde van de negentiende en aan het begin van de twintigste eeuw een collectie van 17de- en 18de-eeuwse tuinsieraden samengebracht: a. ten oosten van het huis staat een 17de-eeuwse gebeeldhouwde zandstenen FONTEIN op een rotsachtige voet met beeldhouwwerk van vissen langs de bovenrand en twee kelkvormige schalen; b. bij de fontein staat een zandstenen TUINVAAS met op de romp vier grotesken; c. in de slottuin staan twee natuurstenen TUINVAZEN met knorren en festoenen; d. bij het doolhof staat een zandstenen komvormige TUINVAAS met bladeren; e. op de singel staat een natuurstenen TUINBEELD 'Nimrod' de beschermheilige van de jacht.

COLLECTIE TUINSIERADEN is van algemeen belang:

- vanwege de decoratieve waarde;