Driebergen-Rijsenburg B 8113
Bij Hoofdstraat 89, 3971 KE te Driebergen-Rijsenburg

Omschrijving onderdeel 5:

BRUG behorende tot de buitenplaats Sparrendaal. De omgrachte nutstuin is bereikbaar via een rode bakstenen rondboogbrug met naar de oevers licht uitzwenkende keermuren, welke aan de bovenzijde zijn voorzien van een hardstenen afdekplaat. De eenvoudige ijzeren brugleuningen zijn samengesteld uit twee regels en balustervormige spijlen. Het brugdek is voorzien van een klinkerbestrating. De brug dateert uit de 18de eeuw.

Waardering:

De BRUG behorende tot de buitenplaats Sparrendaal is van algemeen belang: - Vanwege de ouderdom; - Vanwege de eenvoudige, doelmatige vormgeving; - Vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Brug(L)