Driebergen-Rijsenburg B 8113
Bij Hoofdstraat 89, 3971 KE te Driebergen-Rijsenburg

Omschrijving onderdeel 6:

SLINGERMUUR behorende tot de buitenplaats Sparrendaal. In de oorspronkelijk geheel, thans deels door waterlopen omsloten, rechthoekige, voormalige nutstuin ten zuidoosten van het huis bevindt zich in de lengte-as van het perceel een slingermuur, welke aan de zuidoostzijde afgesloten wordt door muurdelen van latere datum. Oorspronkelijk werd dit af te sluiten deel aan de zuidoostzijde begrensd door een sloot, thans niet meer aanwezig.

Waardering:

De SLINGERMUUR behorende tot de buitenplaats Sparrendaal is van algemeen belang: - Vanwege de ouderdom; - Vanwege de eenvoudige, decoratieve en doelmatige vormgeving; - Als zeldzaam en gaaf bewaard voorbeeld van een slingermuur; - Vanwege de ensemblewaarde.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinmuur