Hubertsallee 1, 8055 PG te Laag Zuthem
Hubertsallee 3, 8055 PG te Laag Zuthem

Omschrijving onderdeel 12: PORTIERSWONING

Aan de Hubertsallee gelegen, deels onderkelderde portierswoning in Chaletstijl waarin twee woonhuizen zijn ondergebracht. De woning heeft een rechthoekige plattegrond en een vooruitspringende middenrisaliet. De woning wordt overkapt door een met riet gedekt samengesteld overstekend zadeldak met wolfseinden en windveren. Het risaliet heeft een met riet gedekt overstekend zadeldak met windveren. Boven beide traveeën aan weerszijden van het risaliet is het zadeldak opgelicht en bevinden zich twee kleinere haaks op de kap geplaatste zadeldaken, eveneens voorzien van een overstek en windveren. De nokken zijn voorzien van pannen nokvorsten. De kappen worden ondersteund door consoles. De gevels hebben een donkergrijs geschilderde plint en zijn in een grijzige kleur geschilderd. De gevels zijn voorzien van wit geschilderde omgaande bosseringen met grijze voegen. De raampartijen (ondermeer zesruits ramen) zijn in dezelfde kleuren als de gevels geschilderd en voorzien van decoratief stuc- en schilderwerk. In de voorgevel van het risaliet ondermeer een blinde nis. Centraal op het dak staat een bakstenen schoorsteen. De entrees bevinden zich in de achter en zijgevels. In het interieur zijn ondermeer van belang de indeling van de binnenruimte, de deuren en de binnenluiken.

PORTIERSWONING is van algemeen cultuurhistorisch belang:

- de vormgeving van het gebouw in Chaletstijl;