Bij Kanaaldijk 63, 8191 LW te Wapenveld

Omschrijving:

Haaks ten opzichte van de drie achtergevels van de boerderij ligt een in baksteen opgetrokken vrijstaande SCHUUR met gesmoorde pannen op een geknikt zadeldak. De gevel die vanaf de Lagestraat redelijk zichtbaar is bezit onder meer vijf stalraampjes boven mestdeurtjes en een staldeur.

Waardering

Vrijstaande SCHUUR gelegen aan de achterzijde van de uit drie geschakelde schuren bestaande boerderij uit het laatste kwart van de 19de eeuw.

- Van architectuurhistorisch belang als goed en uitzonderlijk gaaf bewaard voorbeeld van een schuur bij een boerderij uit het laatste kwart van de 19de eeuw.

- Van stedenbouwkundig belang vanwege zijn ligging aan de gedeeltelijk bebouwde voet van de dijk van het Apeldoorns Kanaal. De schuur vormt een onderdeel van het beeldbepalende complex in deze lintbebouwing.

- Van cultuurhistorisch belang als bijzondere uitdrukking

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)