520226 - Sint-Willibrorduskerk
Vleuten F 2468
Bij Pastoor Ohllaan 34, 3451 CC te Vleuten

Inleiding

HEKWERK, behorend bij R.K. complex St. Willibrordus. Het complex is ontworpen door architect Nicolaas Molenaar in 1885.

Omschrijving

In 1884 vervaardigd HEKWERK, de hoofdtoegang vormend van de rooms-katholieke begraafplaats. Het smeedijzeren hekwerk heeft stijlen, ingevuld met traliewerk in de vorm van speren met gouden punten en voorzien van eenvoudige vleugels. De bekroning van de stijlen bestaat uit krulwerk met daarin het jaartal `18'`84'. Tussen de stijlen is een boog aangebracht. De draaiende delen hebben een patroon bestaande uit krulwerk.

Waardering

Van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als gaaf en fraai vormgegeven voorbeeld van een smeedijzeren hekwerk met datering uit 1884. Tevens vanwege de cultuurhistorische- en ensemblewaarde vanwege de relatie met de begraafplaats en het kerkelijk complex.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Hek