Wilpsedijk 6, 7384 CC te Wilp

Omschrijving onderdeel 4:

HOUTEN HUIS (Xxa) gebouwd als onderdeel van de historische buitenplaats "Het Schol" aan de oprijlaan ten noordoosten van het huis. Het houten huis is opgetrokken in zwartgeteerde horizontale delen in chaletstijl van twee bouwlagen op H-plattegrond: twee rechthoekige bouwmassa's met overstekende flauwhellende zadeldaken, verbonden door een terugspringend lager middenstuk onder zadeldak; T-vensters en vierruits-ramen; in middenstuk gekoppelde glazen tuindeuren en -ramen.

Waardering:

HOUTEN HUIS van algemeen architectuurhistorisch, cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang * vanwege de ouderdom * vanwege de bijzondere bouwstijl * vanwege de cultuurhistorische en functionele waarden * als (later toegevoegd) gebouw met decoratieve functie in het park

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.