Bij Wilpsedijk 10, 7384 CC te Wilp

Omschrijving onderdeel 5:

KASSEN en BAKKEN (midden XIX), gebouwd als onderdeel van de historische buitenplaats "Het Schol" in moestuin: druivenkas met hoge bakstenen achtermuur en driehoekige zijmuren; bloemenkas: glazen opbouw (geheel vernieuwd) op oude bakstenen borstwering; lage koude bakken, waarvan de lange muurtjes gebogen zijn: meelopend met de ronde vorm van de moestuin!

Waardering:

KASSEN en BAKKEN van algemeen architectuurhistorisch, cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang * vanwege de gedeeltelijke ouderdom en de gebogen vorm van de bakken * vanwege de functionele en cultuurhistorische waarden

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen