515992 - Onze Lieve Vrouwe ter Nood
Bij Kapellaan 6, 1851 PE te Heiloo
Bij Kapellaan 8, 1851 PE te Heiloo

Omschrijving

WILLIBRORDUSBEELD vervaardigd in 1935 als onderdeel van het bedevaartscomplex 'Onze Lieve Vrouwe ter Nood' naar ontwerp van de Haagse beeldhouwer P. Biesiot ter vervanging van een kleiner exemplaar. Het Willibrordusbeeld bevindt zich aan het einde van de Willibrordlaan. Deze laan is een as die is aangelegd van het atrium van de genadekapel naar het Willibrordusbeeld, evenwijdig aan de Runxputteweg, in de zuidwesthoek van het bedevaartsterrein. Volgens de inscriptie 'GESCHENK NED. R.K. VOLKSBOND AFD. VELSEN 1935' is het een geschenk van de afdeling Velsen van de R.K. Volksbond. Het wit geschilderde, natuurstenen Willibrordusbeeld bevindt zich staande op een rechthoekige sokkel van gele machinale baksteen waalformaat met terugliggende voeg. Het beeld toont St. Willibrordus ten voeten uit met in zijn linkerhand een bisschopsstaf en in zijn rechter een model van een kerk. Linksonder is de volgende inscriptie aangebracht: 'GESCHENK NED. R.K. VOLKSBOND AFD. VELSEN 1935'. Onderaan de linkerzijkant is het beeld gesigneerd. Vóór het beeld staat een houten knielbank.

Waardering

Het Willibrordusbeeld is van algemeen belang wegens cultuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het bedevaartscomplex 'Onze Lieve Vrouwe ter Nood'.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Straatmeubilair Sculptuur

Voorwerpen op pleinen en dergelijke Straatmeubilair Sculptuur