Maarssen A 5333
Bij Straatweg 31, 3603 CV te Maarssen

Omschrijving

TOEGANGSHEK behorende tot de buitenplaats Vredenhoef. Bij het koetshuis staat een klein, ornamenteel smeedijzeren spijlenhek in Lodewijk XIV stijl, bestaande uit een draaibaar enkelvoudig hek tussen ornamentele zijstukken, allen voorzien van barok smeedwerk. Het linker zijstuk is voorzien van de letters VECHT, het hek vermeldt de letters EN en het rechter zijstuk draagt de letters STIJN, verwijzend naar de voormalige buitenplaats Vechtenstijn, waar het oorspronkelijk vandaan moet zijn gekomen. Het hek dateert uit het midden van de 18de eeuw.

Waardering Het TOEGANGSHEK behorende tot de buitenplaats Vredenhoef is van algemeen belang: - Vanwege de ouderdom; - Vanwege de ornamentele waarde; - Vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen

Lodewijk XIV-stijl