Bergen Noord-Holland A 1772
Bij Eeuwigelaan 10, 1861 CM te Bergen (NH)

Omschrijving

GARAGE, behorende bij villa 'Westerwolde', gebouwd in 1920 naar ontwerp van J.W. Hanrath in een ambachtelijk-traditionele bouwtrant passend bij de Engelse Landhuisstijl van de villa. De garage ligt ten oosten van het huis bij de oprijlaan vanaf de Eeuwigelaan. De garage heeft een rechthoekige plattegrond en is boven een gemetselde plint over één bouwlaag opgetrokken in gepotdekselde houten delen onder een rietgedekt schilddak met rietvorsten. In de westgevel houten garagedeuren met sierlijk smeedijzeren beslag tussen gemetselde gevelhoeken en in de noordgevel links een enkele deur en ter plaatse van de middenas een gekoppeld venster.

Waardering

De bij villa 'Westerwolde' behorende garage is van algemeen belang vanwege de architectuur- en cultuurhistorische waarde als grotendeels gaaf historisch-functioneel onderdeel van het complex Westerwolde en vanwege de stilistische samenhang met de villa.

Nee Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Garage (G)
Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Garage (G)