520409 - Oldruitenborg
Vollenhove A 2549
Bij Groenestraat 24, 8325 AZ te Vollenhove

Omschrijving onderdeel 10: TUINSIERADEN behorende bij de historische buitenplaats Oldruitenborg.

In de aanleg staan een stel sokkels met bustes (a) en een sokkel met zonnewijzer (b). Ad a. nabij het huis aan het begin van de lindelaan stel witmarmeren BUSTES op hoge hardstenen naar beneden versmallende balustervormige SOKKELS in L.XIV-stijl; voorstellende Adam en Eva; zowel bustes als sokkels XVIII. Ad b. op het grasveld voor het huis: hardstenen ZONNEWIJZER op dito vierkante SOKKEL, XVIII; zonnewijzer van een a-symmetrische geometrische vorm met meerdere gegraveerde afleesvlakken en hoeken, hoofdvlak in de vorm van een schuin geplaatste 12-puntige ster.

Waardering De TUINSIERADEN zijn van algemeen belang:

- vanwege de vormgeving;