520961 - Boerderijcomplex
Zuidbroek F 462
Bij Kerkstraat 59, 9636 AB te Zuidbroek

Omschrijving

De TWEEKAPSSCHUUR uit omstreeks 1920 is opgetrokken in rode baksteen op een trasraam van gesinterde baksteen en wordt gedekt door twee zadeldaken waarop rode muldenpannen; niet-originele goot; muurankers In de voorgevel (oostzijde) centraal een niet-originele schuurdeur onder een beton latei met aan weerszijden twee liggende vensters met decoratieve roedenverdeling onder rollaag; in beide topgevels twee houten opgeklampte luiken; in de rechter topgevel een niet-originele deur.

In de achtergevel (westzijde) centraal een opgeklampte houten schuurdeur onder een betonnen latei.

Tweekapsschuur van algemeen belang vanwege architectuur- en cultuurhistorische waarde:

- als voorbeeld van een tweekapsschuur uit de jaren twintig van de twintigste eeuw in de provincie Groningen

- vanwege de redelijk hoge mate van gaafheid

- vanwege de opvallende vormgeving