521452 - De Kiefskamp
Lindeseweg 4, 7251 NK te Vorden

Omschrijving onderdeel 5A: DIENSTWONING behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp.

De wit gepleisterde dienstwoning met plint van schoonmetselwerk, op rechthoekige, bijna vierkante grondslag, bestaat uit één bouwlaag en een zolder onder een rietgedekt schilddak. De voorzijde van het huis is geprojecteerd op De Kiefskamp. In de voorgevel centraal een deur met vierruitsvenster onder een klein afdak, geflankeerd door dubbele meerruits draaivensters met luiken. Boven alle deuren en vensters een streklaag in schoonmetselwerk. In de linker zijgevel een dubbel en een enkel meerruits draaivenster met luiken. Tegen de rechter zijgevel een luifel. Aan de achterzijde van het huis een aanbouw, opgetrokken uit zwart geteerde planken, waarin een dubbel meerruits venster. Op de nokeinden van het dak twee schoorstenen; aan voor- en achterzijde een dakkapel met dubbel meerruits venster.

Waardering

De DIENSTWONING, deeluitmakend van een ensemble van dienstwoning en schuur, behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp is van algemeen belang:

- vanwege de ornamentele waarde;

- vanwege de fraaie ligging tegen de bosrand;