Limbricht A 4563
Bij Burg. Coonenplein 2, 6141 BG te Limbricht

Inleiding

HEILIG HART-BEELD, ca. 1920, afkomstig uit een van de kapellen van de Salviuskerk. Thans gesitueerd in een plantsoen aan de zuidwestzijde van de kerk, op de hoek van het Burgemeester Coonenplein en de De Gronckelstraat.

Omschrijving

H.Hartbeeld in een kleine kapel van Nievelsteiner zandsteen. Het plantsoen wordt omgeven door erfscheiding van Nievelsteiner zandsteen.

Waardering

Het H.Hartbeeld in het kapelletje bij de Salviuskerk te Limbricht vertegenwoordigt een algemeen belang en is van cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een culturele en geestelijke ontwikkeling. De architectuurhistorische waarden worden bepaald door het streekgebonden materiaalgebruik. Het H.Hartbeeld vormt een functionele eenheid met de nabijgelegen kerk en pastorie en is vanwege de situering van belang voor het aanzien van Limbricht. Het object verkeert in gave staat en is van belang in relatie tot de visuele gaafheid van de bebouwde omgeving.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Gedenkteken(D) Gedenkteken(D6) H. Hartbeeld

Voorwerpen op pleinen en dergelijke Gedenkteken(D) Standbeeld H. Hartbeeld