521840 - Complex Van Haren
Waalwijk G 870
Hoogeinde 39, 5142 GB te Waalwijk

Onderdeel III

Tegen de rechterzijgevel van de kantine ligt een DIENSTWONING (nr. 39).

Omschrijving

Tweelaags bakstenen huis op een rechthoekige plattegrond onder plat dak. Aan de achterzijde bevindt zich een éénlaagse aanbouw.

Rechts in de voorgevel bevindt zich het portiek met een dubbele stalen deur met grote raampartijen. In het glas is het oude Van Haren-vignet geslepen. De zijkanten van het portiek zijn bol gemetseld. Links in de gevel bevinden zich smalle hoge ramen met metalen kozijnen. De samengestelde ramen op de verdieping hebben eveneens metalen kozijnen. De rechterzijgevel heeft enkele hoge smalle ramen. Naar achter toe is een aantal kleine vierkante ramen aangebracht.

Waardering

De dienstwoning is van algemeen belang. De dienstwoning is van cultuurhistorisch belang als bijzondere uitdrukking van de economische- en typologische ontwikkeling van de schoenenindustrie en de bijbehorende gebouwentypen. Het object heeft architectuurhistorische waarden wegens de bijzondere samenhang van interieur en exterieur en wegens ornamentiek. De dienstwoning heeft ensemble waarde als essentieel onderdeel van het geheel.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K) Dienstwoning(K4)

Blokdijk, M. ; Noord-Brabant