521897 - Ommedijker Hoeve
Schipluiden Q 1908
Bij Ommedijk 3, 2636 AZ te Schipluiden

Inleiding

TOEGANGSHEK uit 1902 behorende bij het complex Ommedijker Hoeve, gebouwd met steun van de stichting De Vrijvrouwe van Renswoude. Het hek bevindt zich aan de dijk en geeft toegang tot het erf.

Omschrijving

Het toegangshek bestaat uit in witte kalkzandsteen opgemetselde hekpijlers met rode banden, en lage voetingen van grauwe baksteen langs de slootkant, voorzien van ezelsruggen. Het ijzeren dubbele draaihek dat aan de pijlers is opgehangen, heeft eenvoudige spijlen met bescheiden speerpunten.

Waardering

Het hek is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van de door de Stichting Vrijvrouwe van Renswoude gebouwde boerderij.

Het hek heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijke, stilistische en functionele relatie met de overige complexonderdelen.

Het hek is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde gelegen in het bijzondere materiaalgebruik van witte kalkzandsteen.

Het hek is gaaf in hoofdvorm en in onderdelen.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Toegangshek