521909 - Boerderijcomplex
Schipluiden Q 351
Rijksstraatweg 18, 2636 AX te Schipluiden

Inleiding

SCHUUR gebouwd omstreeks 1850 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant, onderdeel van het complex waartoe ook de boerderij (RM 521910) behoort. De schuur bevindt zich aan de achterzijde van het bedrijfsgedeelte van de boerderij, aan de kant van de weg.

Omschrijving

Op een rechthoekige plattegrond, in gele IJsselsteen opgetrokken schuur onder een met rode Oudhollandse pannen gedekt, overkragend zadeldak. In de westelijke voorgevel een deur en een klein luik. In de zuidelijke zijgevel drie halfronde ijzeren stalvensters met radiaalroedeverdeling onder rollagen. In de andere lange zijde drie betonnen stalramen. In de achtergevel eenzelfde halfrond raam als in de zijgevel en een ruitvormig raam met vierruits roedeverdeling.

Waardering

De schuur is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het boerderijcomplex en als voorbeeld van karakteristieke erfbebouwing.

De schuur heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijke, stilistische en functionele samenhang met de boerderij.

De schuur is gaaf in hoofdvorm en onderdelen.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)