521956 - Watersportvereniging
Warmond B 348
Bij Sweilandpolder 8, 2362 AG te Warmond

Complexonderdeel 3

Gepleisterde BLOEMBAK op gemetseld basement. Het basement bestaat uit een vierkant tweesteense plint met een ronde opbouw. Daarop staat de bloembak: een ronde schaal op vier ronde korte zuiltjes. De zuiltjes hebben eenvoudige basementen en kapitelen. De schaal is voorzien van basreliëfs met bloemmotieven en een inscriptie.

Waardering

De siervaas is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex rond de starttoren.

In stedebouwkundig opzicht is de siervaas van algemeen belang vanwege de ruimtelijke en functionele relatie met de starttoren en de sociëteit. Bovendien is de siervaas beeldbepalend gesitueerd aan de Kager plassen.

De siervaas bevindt zich in oorspronkelijke toestand.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Straatmeubilair Siervaas