Bij Gerestraat 47, 4063 CP te Heesselt
Bij Gerestraat 49, 4063 CP te Heesselt

Omschrijving

Vrijstaande ronde WATERPUT (3) gelegen aan de noordwestzijde van het koetshuis. De waterput is boven het maaiveld opgetrokken in baksteen, aan de buitenzijde gepleisterd, aan de bovenzijde afgesloten door een rollaag. De houten putgalg/ haal van de waterput is opgeslagen in het koetshuis.

Vrijstaande, ronde WATERPUT (3) gelegen aan de noordwestzijde van het koetshuis.

- Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een waterput als onderdeel van het boerderijcomplex.

- Van stedenbouwkundige waarde vanwege de ligging van de waterput aan de dijk te Heesselt, als onderdeel van een boerderijcomplex.

- Van cultuurhistorische waarde als typologisch voorbeeld van een waterput als onderdeel van een boerderijcomplex, waarvan de putgalg/ haal opgeslagen ligt in het koetshuis.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Straatmeubilair Waterput