Scheemda I 1257
Bij Stationsstraat 86, 9679 EG te Scheemda

Omschrijving

De STOOKHUT (1912) is opgetrokken in rode baksteen, voorgevel bruine bezande steen, op een trasraam van gesinterde baksteen en wordt gedekt door een zadeldak waarop zwarte geglazuurde Lucas IJsbrandspannen; strakke houten windveren; gemetselde nokschoorsteen; gietijzeren goot op bakstenen klossen.

In de voorgevel (westzijde) twee houten deuren en een staand venster, alle onder rollaag van witte verblendsteen en bruine baksteen. In de topgevel aan de noordzijde een staand venster onder rollaag en een getoogd drieruits venster onder rollaag. In de achtergevel (oostzijde) een staand venster onder rollaag.

Stookhut van algemeen belang:

- als voorbeeld van een stookhut uit 1912 in de provincie Groningen