Catharijne F 4146
Bij Hof van Monaco 3, 3541 DT te Utrecht

Omschrijving

SCHUUR, gelegen aan de achterzijde van het erf, op rechthoekige plattegrond, opgetrokken in baksteen, eenlaags, onder een zadeldak tussen topgevels, belegd met oud Hollandse pan. De schuur heeft in de langsgevel die aansluit op het erf twee opgeklampte en lichtgetoogde staldeuren links en rechts van een in het midden geplaatst stalvenster, dat als type ook in de eindgevels voorkomt. De top van de eindgevels is ingevuld met een hooiluik met vierruits segmentboogvormig afgesloten bovenlicht. Ramen en luiken rusten op een gecementeerde onderdorpel en worden door een rollaag afgesloten.

Waardering

Schuur, van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een gave maar eenvoudige schuur. Van ensamblewaarde in relatie met de overige complexonderdelen.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)