Hilversum D 4411
Bij Soestdijkerstraatweg 110, 1213 XH te Hilversum

Inleiding

Voormalige THEEHUIS, behorende tot het complex "Middlesex", gebouwd in 1923 in expressionistische bouwtrant, naar het ontwerp van J. London. Het theehuis staat vrijstaand aan de zuidzijde van het terrein in een zichtlijn over de vijver, die gelegen is aan de zuidzijde, in het verlengde van de oostgevel van de garage.

Omschrijving

Het theehuis is opgetrokken in rode baksteen op een rechthoekige plattegrond ter hoogte van een bouwlaag onder zadeldak met de noklijn noord-zuid gericht en met open noordgevel. De vensters zijn van hout. Het theehuis is vanaf de noordzijde te betreden via een opstapje tussen borstweringen. In de top van de noordgevel een rond glas-in-loodraam. De oost-, zuid- en westgevel bevatten vensters met roedenverdeling.

Waardering

Het voormalige theehuis is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex "Middlesex", in expressionistische bouwtrant uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, gebouwd naar het ontwerp van J. London.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Kippenren Afgeleide Noordhollandse type

London, J. ; Noord-Holland