Hilversum D 4411
Bij Soestdijkerstraatweg 110, 1213 XH te Hilversum

Inleiding

Voormalige PERISTYLE, behorende tot het complex "Middlesex", gebouwd 1928 in expressionistische bouwtrant, naar het ontwerp van J. London. De peristyle staat aan de noordzijde van het landhuis met atelier, aan de zuidzijde van de Soestdijkerstraatweg, in het pad dat vanaf de noordoostzijde voor het complex langs loopt.

Omschrijving

De peristyle is opgetrokken op een rechthoekige plattegrond onder een ver overstekend schilddak op gemetselde pijlers. Het door twee pirons bekroonde dak heeft de noklijn evenwijdig aan de weg en is bedekt met gesmoorde pannen. De oost- en westzijde van de peristyle zijn open, de noord- en zuidzijde hebben borstweringen, terwijl dwars geplaatste muurtjes een open verbinding leggen met de noordgevel van landhuis met atelier.

Waardering

De peristyle is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex "Middlesex", in expressionistische bouwtrant uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, gebouwd naar het ontwerp van J. London.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Bijgebouw

London, J. ; Noord-Holland