Hilversum D 4411
Bij Soestdijkerstraatweg 110, 1213 XH te Hilversum

Inleiding

VIJVER met bijbehorend hek, onderdeel van het complex "Middlesex", aangelegd in 1921 in architectonische tuinstijl naar het ontwerp van J. London. De vijver is gelegen aan de zuidzijde, in het verlengde van de oostgevel van de garage tegenover de pergola van het overgangsvolume (voorm. serre) van landhuis naar atelier.

Omschrijving

De vijver, aangelegd in een vrije vorm, wordt aan de zuidzijde omgeven door lage bakstenen hekpijlers, onderling verbonden door twee ronde ijzeren liggers.

Waardering

De vijver met bijbehorend hek is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex "Middlesex", in expressionistische bouwtrant uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, gebouwd naar het ontwerp van J. London voor eigen bewoning, gesitueerd op een groot terrein in een bosrijke omgeving.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Vijver

Gemengde tuinstijl