Hilversum D 4411
Bij Soestdijkerstraatweg 110, 1213 XH te Hilversum

Inleiding

(WATER)PUT, behorende tot het complex "Middlesex", gebouwd in 1921 in expressionistische bouwtrant, naar het ontwerp van J. London. De put bevindt zich bij de broeikas die staat aan de zuidoostzijde van het atelier, verbonden door middel van een tuinmuur met de uitbouw aan de zuidoosthoek van het atelier. Omschrijving

De (water)put wordt omgeven door een cirkelvormige borstwering van rode baksteen.

Waardering

De (water)put is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex "Middlesex", gebouwd in expressionistische bouwtrant uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, naar het ontwerp van J. London voor eigen bewoning, gesitueerd op een groot terrein in een bosrijke omgeving.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Straatmeubilair Put

London, J. ; Noord-Holland