522921 - Berk en Eik/ Huize Marie-Louise
Hatert I 926
Bij Eversweg 4, 6523 LT te Nijmegen

4. Omschrijving

TOEGANGSHEK, waarvan de twee delen bestaan uit elk twee gemetselde hekpijlers, die onderling worden verbonden door een gebogen voetmuurtje. De hekpijlers hebben een vierkante basis en een cilindervormige opbouw, die is versierd met uitspringende verticale en horizontale banden. De ijzeren hekken op de voetmuren en het dubbel draaihek zijn aangebracht na de verkoop van de villa aan de zusters in 1955.

TOEGANGSHEK van Oscar Leeuw uit 1923-1924 in de stijl van de Interbellum-architectuur.

-\tVan architectuurhistorische waarde als een goed voorbeeld van een toegangshek in de stijl van de Interbellum-architectuur.

-\tVan ensemblewaarde als functioneel onderdeel van een villacomplex in de stijl van de Interbellum-architectuur.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Toegangshek

IJzeren onderdelen vervangen