Sterreschansweg 77, 6522 GL te Nijmegen

Omschrijving

Omschrijving Eenvoudige PLANTENKAS met enkele in baksteen uitgevoerde bakken uit 1911, gebouwd achter villa Salatiga. Deze plantenkas bestaat uit een houten bovenbouw op een bakstenen onderbouw. De bovenbouw heeft een met glasplaten belegd zadeldak. Kas en bakken waren op de waterleiding en verwarming van het huis aangesloten

PLANTENKAS met enkele in baksteen uitgevoerde bakken, behorende bij VILLA SALATIGA.

- Van waarde vanwege de functionele samenhang met het hoofdgebouw.

- Van stedenbouwkundige en landschappelijke waarde als karakteristiek onderdeel van de stuwwalbebouwing in het noordoostelijke deel van Nijmegen.

- Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van de bebouwing in een gebied met een bijzondere landschappelijke en archeologische waarde. In de tuin zijn nog restanten zichtbaar van de uit de vroege negentiende eeuw daterende kazematten bij het voormalige Fort Sterreschans.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Kas(L)