Sterreschansweg 77, 6522 GL te Nijmegen

Omschrijving

Omschrijving Twee smeedijzeren TOEGANGSHEKKEN met vier gemetselde KOLOMMEN met hardstenen afdekplaten en bollen. De poorten zijn onderling verbonden door een laag gemetseld muurtje. In het smeedwerk van het hek is de de naam Salatiga opgenomen.

HEKWERK met kolommen en bakstenen tuinmuren, behorende bij VILLA SALATIGA.

-Van waarde vanwege de functionele samenhang met het hoofdgebouw.

-Van stedenbouwkundige en landschappelijke waarde als karakteristiek onderdeel van de stuwwalbebouwing in het noordoostelijke deel van Nijmegen. Dit gebied kenmerkt zich door een sterke geaccidenteerdheid en een evenwichtige vermenging van bebouwing en openbaar groen.

-Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van de bebouwing in een gebied met een bijzondere landschappelijke en archeologische waarde. In de tuin zijn nog restanten zichtbaar van de uit de vroege negentiende eeuw daterende kazematten bij het voormalige Fort Sterreschans

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Toegangshek twee identieke toegangshekken

Leeuw, Oscar ; Gelderland