Bij J.R. Krepellaan 6, 7382 BM te Klarenbeek

Omschrijving

Het huidige KANTOORGEBOUW (4) gebouwd in 1924 bevindt zich op de plek van de voormalige koperslagerij. Het kantoor met vierkante plattegrond bestaat uit één bouwlaag afgesloten door een tentdak gedekt met rode Tuiles du Nord. Op de nok van het tentdak bevindt zich een vierkante schoorsteenschacht afgesloten door een tentdak gedekt met rode Tuiles du Nord. De gevels zijn voorzien van slappe portlander specie in druipwerk met gladde portlander banden. Op de gladde banden zijn diverse decoraties aangebracht zoals bijvoorbeeld guirlandes. Rechts van de entree bevindt zich een inlegsteen met daarop de tekst 'De eerste steen/ gelegd door/ theo krepel/ oud 3 jaar/ 23 aug 1924' In de VOORGEVEL (noordwestgevel) bevindt zich links een T-venster met drie-ruits bovenlicht aan weerszijden geflankeerd door persiennes. Rechts bevindt zich een paneeldeur met twee-ruits bovenlicht. In het dakvlak bevindt zich een dakkapel met drie gekoppelde ramen afgesloten door een plat dak. De inlegsteen bevindt zich rechtsonder in de gevel.

Tegen de LINKERZIJGEVEL (noordoostgevel) bevindt zich een niet oorspronkelijke uitbreiding van het kantoorgebouw.

In de ACHTERGEVEL (zuidoostgevel) bevindt zich links een schuifraam met rechts twee hoog geplaatste enkelruits ramen.

In de RECHTERZIJGEVEL (zuidwestgevel) bevinden zich drie muuropeningen.

Huidig KANTOORGEBOUW (4) gebouwd in 1924 door bouwkundige (A.L. JANS) te Klarenbeek.

- Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een kantoorgebouw als onderdeel van een fabriekscomplex gebouwd in 1924.

- Van stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van het kantoorgebouw met de andere onderdelen van het complex `Klarenbeek'.

- Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een kantoorgebouw als onderdeel van de sigarenkistenfabriek.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Handel en kantoor Kantoorgebouw

Jans, A.L. ; Gelderland