Bij J.R. Krepellaan 3, 7382 BM te Klarenbeek

Omschrijving

Voormalig KANTOOR (5) met rechthoekige plattegrond afgesloten door een plat dak. De gevels met gepleisterde plint zijn opgetrokken in kruisverband roodbruine baksteen. De gevel eindigt in een bakstenen fries met geprofileerde uitkragende rand. In de gevels bevinden zich in gepleisterde geveldelen rondboogvensters met ijzeren roedenverdeling.

Centraal in de VOORGEVEL bevindt zich een enkele deur met bovenlicht in een gepleisterd veld met aan weerszijden twee rondboogvensters wederom in een gepleisterd veld.

In de LINKERZIJGEVEL bevindt zich één rondboogvenster met ijzeren roedenverdeling De ACHTERGEVEL is een blinde gevel.

Tegen de RECHTERZIJGEVEL bevindt zich een niet oorspronkelijke aanbouw.

voormalig KANTOOR (5) momenteel fabriekshal gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw.

- Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een kantoorgebouw aan het einde van de negentiende eeuw als onderdeel van een fabriekscomplex.

- Van stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van het kantoorgebouw met de andere onderdelen van het complex `Klarenbeek'.

- Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van kantoorgebouw als typologisch onderdeel van een fabriekscomplex ontstaan als koperslagerij, ontwikkelt als houtzagerij in opdracht van de familie Krepel.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Handel en kantoor Kantoorgebouw