Bij J.R. Krepellaan 3, 7382 BM te Klarenbeek

Omschrijving

FABRIEKSHAL gebouwd aan het eind van de 19de eeuw. Het is een samengesteld pand gebouwd op een rechthoekig grondplan, bestaande uit twee ten opzicht van elkaar verschoven rechthoeken. Het telt twee bouwlagen onder twee zadeldaken, gedekt met gesmoorde oud-Hollandse pannen.

In het korte bouwvolume stond de dieselmototr. De KOPGEVEL is een tuitgevel en bevat een dubbele deur met een van roeden voorzien bovenlicht. In beide ZIJGEVELS zijn getoogde, gietijzeren vensters, waarvan er enkele zijn dichtgezet.

In het lange bouwvolume is in de KOPGEVEL een brede, getoogde gevelopening waarin nu een modern kozijn is geplaatst. De tussengevel bevat dichtgezette gaten voor aandrijfassen. In de ander ZIJGEVEL zijn de getoogde vensteropeningen dichtgezet.

Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een FABRIEKSHAL als typologisch voorbeeld van een fabriekscomplex ontstaan als koperslagerij, vervangen door een sigarenkistenfabriek in opdracht van de familie Krepel. De oorspronkelijke aandrijving van de fabriek stond gebouw, zijnde een der eerste gebouwen van het fabriekscomplex.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie Fabriekshal