523328 - Huize Vicarie
Bij Rijksstraatweg 38, 7391 MS te Twello

Omschrijving

De SCHUUR met rechthoekig grondplan gelegen ten noordoosten van de villa, bestaat uit één bouwlaag afgesloten door een zadeldak gedekt met rode kruispannen. Het zadeldak is voorzien van een mastgoot met eenvoudig geprofileerde windveren. Op de nok bevindt zich een houten ventilatiekanaal , afgesloten door een zadeldakje. De houten, in horizontale rabatdelen opgetrokken gevels zijn opgetrokken op een bakstenen fundament. De topgevels zijn voorzien van een verticaal beschot.

Links in de VOORGEVEL (zuidgevel) bevindt zich een rechthoekige, houten geklampte deur.

De LINKERZIJGEVEL (westgevel) is een blinde gevel met tegen het bakstenen fundament een gemetselde rand. De gevel eindigt in een topgevel met verticaal beschot. Links boven in de ACHTERGEVEL (noordgevel) bevindt zich een klein raam.

De RECHTERZIJGEVEL (oostgevel) is een blinde gevel. De gevel eindigt in een topgevel met royaal overstek en verticaal beschot.

In het INTERIEUR bevindt zich de inrichting ten behoeve van de gasvoorziening van de villa.

Waardering

SCHUUR gebouwd als onderdeel van het complex `Vicarie' in 1906 gelegen aan de noordzijde van de Rijksstraatweg binnen de bebouwde kom van Twello in de gemeente Voorst.

- Van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een houten schuurtje als onderdeel van het complex `Vicarie' uit 1906 gebouwd ten behoeve van de gasvoorziening in de villa.

- Van stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van het schuurtje met de overige onderdelen van het complex, gelegen aan één van de belangrijkste uitvalswegen van Twello.

- Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een schuurtje als onderdeel van het complex `Vicarie', gebouwd om de installatie te herbergen voor de gasvoorziening in de villa.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Schuur (G)