Winterswijk C 5264
Hesselinkweg 2, 7106 CM te Winterswijk Ratum

Omschrijving

Eenvoudige SCHUUR zonder zijwanden, opgebouwd uit ankerbalkgebinten op korte stijlen. De schilden van het zadeldak zijn belegd met rode Hollandse pannen en bezitten witgeschilderde windveren.

SCHUUR (complexonderdeel B)

-Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een schuur bij een Winterswijkse boerderij, met een voor de streek typische hoofdvorm.

-Van stedenbouwkundige waarde als functioneel onderdeel van het boerderijcomplex dat vanwege de verschijningsvorm hoge ensemblewaarden heeft met de andere complexonderdelen.

-Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex dat een belangrijke uiting is van de ontwikkeling van de agrarische, economische en sociale geschiedenis.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)