Gendringen R 847
Prinsenstraat 14, 7084 BK te Breedenbroek

Omschrijving

Vrijstaande houten, zwartgeteerde WAGENSCHUUR ligt aan de achterzijde van de boerderij en bezit een rechthoekige plattegrond waarbij de voorgevel naar het westen is gericht. De nok van het dak is noord-zuid georiënteerd, overeenkomstig de nok van de hiervoor beschreven vier aaneengebouwde schuren. De schuur bezit een omlopend schilddak met een aan de voorzijde korter dakschild. Het dakschild aan de achterzijde is rechts doorgetrokken en wordt door rondhout ondersteund. Evenals de boerderij is deze met oud Hollandse pannen belegd. De VOORGEVEL bestaat uit vijf dubbele aaneengeschakelde deuren die alle zijn opgeklampt. Van de vier deuren van gelijke hoogte bezit alleen de meest rechtse deur horizontale planken. Links van de middenas bevinden zich dubbele deuren die duidelijk groter zijn. De ruimte tussen de bovenzijde van de deuren en de dakrand wordt ingenomen door horizontaal geplaatste plankdelen. De uiteinden van de vier ankerbalkgebinten steken buiten de gevel uit.

De LINKER EN RECHTER ZIJGEVEL alsook de ACHTERGEVEL zijn laag en geheel blind uitgevoerd. INTERIEUR: De schuur doet dienst als wagenschuur en bezit vier ankerbalkgebinten die door kromme schoren worden verstijfd.

WAGENSCHUUR maakt onderdeel uit van het complex met boerderij uit 1873.

- Van architectuurhistorische waarde vanwege de verschijningsvorm in in- en exterieur van de geheel\tin planken opgetrokken schuur.

- Van stedenbouwkundige waarde in relatie tot de overige complex-onderdelen.

- Van cultuurhistorische waarde vanwege de oorsprong van de lokatie die een veel oudere bewoning heeft gekend.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Bijschuur

Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Halleschuur