Bij Appeldijk 1, 4158 ES te Deil

Omschrijving

Omschrijving onderdeel C De TUINMUUR die de voortuin vanaf de openbare weg van de oprit scheidt, is laag en in baksteen opgetrokken. Aan de bovenzijde is de muur met een ezelsrugafdekking afgesloten. De uiteinden van de muur zijn voorzien van vierkante gemetselde pijlers, met hardstenen afdekplaat.

TUINMUUR (complexonderdeel C) uit omstreeks 1850

-\tVan architectuurhistorische waarde als gaaf en goed voorbeeld van een tuinmuur in baksteen opgemetseld, die hoge ensemblewaarden met de andere complexonderdelen bezit.

-\tVan stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het complex, dat een karakteristiek onderdeel van het historisch gegroeide rivierengebied, waar het complex de visuele noordelijke afsluiting van het dorp Deil vormt en zeer beeldbepalend gelegen is, op een verhoogde plaats aan de Linge. Het complex is zichtbaar van grote afstand.

-\tVan cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex, vanwege de bestemming van het complex en vanwege de oude geschiedenis van de bouwplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinmuur