Nijkerk Gelderland F 1663
Bij Slichtenhorsterweg 41, 3862 NN te Nijkerk

Omschrijving

VIJFROEDIGE HOOIBERG (5) uit de eerste decennia van de twintigste eeuw, gelegen tussen het achterhuis van de boerderij en de veestal. De hooiberg is opgetrokken op een vijfzijdige plattgrond en bezit een rietgedekt tentdak.

Waardering

-\tVan architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een vijfroedige hooiberg uit de vroege twintigste eeuw.

-\tVan stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van de hooiberg met de andere onderdelen van het complex Nordengoed'.

-\tVan cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een hooiberg die een functioneel onderdeel vormt van een in de periode 1850-1940 gegroeid boerderijcomplex. Als zodanig is het complex representatief voor de ontwikkeling in die periode van het agrarische bedrijf in Nederland in het algemeen en de agrarische ontwikkelingen aan de noordzijde van Veluwe nabij het IJsselmeer in het bijzonder.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Roedenberg