Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
523774
Complexnummer
523772 - Zeldenrust
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82899/130
Internationaal kenteken
Nee
Kadastrale aanduiding
Nijkerk Gelderland E 1782
Bij Woudweg 22, 3862 PN te Nijkerk

Omschrijving

Omschrijving

Rechts naast het voorhuis staat een in witte kalkzandsteen opgetrokken BAKHUISJE (2) uit ca.1920. Dit gebouwtje heeft een zadeldak met de nok evenwijdig aan de Voorthuizerweg. Het dak is gedekt met niet-oorspronkelijke golfplaten. Op het nokeinde bevindt zich een schoorsteen. Het bakhuisje heeft in de VOOR- en RECHTER ZIJGEVEL een venster met een vierruits raam. In de LINKER ZIJGEVEL bevindt zich een rechtgesloten opgeklampte deur

Waardering

BAKHUISJE uit ca.1920.

-\tVan architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een bakhuisje uit het Interbellum dat opvalt door het materiaalgebruik n.l. de toepassing van kalkzandsteen.

-\tVan stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van het bakhuisje met de andere onderdelen van het complex.

-\tVan cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van het agrarische leven op de Veluwe tijdens het Interbellum. Vanwege de gaafheid en compleetheid van de bebouwing alsmede de redelijk goed bewaard gebleven erfaanleg geeft het complex een bijzonder goed beeld van het boerenbedrijf tijdens het Interbellum aan de noordrand van de Veluwe.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 523772. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Bakhuis

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1920
1920
exact

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
ambachtelijk-traditionele bouwtrant
stijlzuiver