Nijkerk Gelderland E 1782
Bij Woudweg 22, 3862 PN te Nijkerk

Omschrijving

Achter de boerderij staat een HOOIBERG (4) uit ca.1920-1940. Deze hooiberg heeft twee ronde houten roeden en een rechthoekige kap bedekt met golfplaten.

HOOIBERG uit ca.1920-1940.

-\tVan architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een hooiberg uit het Interbellum.

-\tVan stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van de hooiberg met de andere onderdelen van het complex.

-\tVan cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van het agrarische leven op de Veluwe tijdens het Interbellum. Vanwege de gaafheid en compleetheid van de bebouwing alsmede de redelijk goed bewaard gebleven erfaanleg geeft het complex een bijzonder goed beeld van het boerenbedrijf tijdens het Interbellum aan de noordrand van de Veluwe.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Hooiberg