Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
523802
Complexnummer
523799 - Uiversnest
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82906/140
Kadastrale aanduiding
Druten E 697
Bij Van Heemstraweg 2 B, 6653 KB te Deest

Omschrijving

Omschrijving

Evenwijdig gelegen aan het achterhuis van de boerderij bevindt zich links achter een vrijstaande bakstenen SCHUUR met zadeldak met wolfeinden boven de voor- en achtergevel en gedekt met gesmoorde oud-Hollandse pannen. De gevels zijn opgetrokken in baksteen. het metselwerk is uitgevoerd in kruisverband. In de achtergevel bevindt zich een segmentboogvormige, dubbele, houten opgeklampte deeldeur geflankeerd door rondboog-vormige stalraampjes met een gietijzeren 6-ruits vorktracering. Geheel rechts is een vernieuwd venster geplaatst. De geveltop bevat een houten opgeklampt hooiluik. In de rechterzijgevel bevinden zich gewijzigde venstertjes.

Waardering

SCHUUR uit de 19de eeuw.

-\tVan architectuurhistorische waarde als een goed voorbeeld van een schuur uit de 19de eeuw, die gaaf bewaard is gebleven qua hoofdvorm, detaillering in vormgeving en materiaalgebruik. Het object heeft in samenhang met de overige erfbebouwing een ensemblewaarde.

-\tVan stedenbouwkundige waarde als essentieel onderdeel van een agrarisch complex dat deel uitmaakt van de historisch gegroeide bebouwing aan de Van Heemstraweg.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 523799. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1875
1900
globaal

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing