523951 - Klein Boeyen
Putten H 155
Beulekampersteeg 43, 3882 LJ te Putten

Vijfroedige HOOIBERG met houten roeden en een vijfzijdig tentdak. Het dak is met golfplaten belegd.

Waardering HOOIBERG (complexonderdeel 2) van omstreeks 1900

-\tVan architectuurhistorische waarde als goed typologisch voorbeeld van een hooiberg van het vijfroedige type op een boerenerf.

-\tVan stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het boerderijcomplex dat een karakteristiek onderdeel is van het historisch gegroeide buitengebied ten zuidwesten van Putten. De hooiberg heeft een functioneel-ruimtelijke relatie met de overige complexonderdelen en is belangrijk voor de handhaving van het oorspronkelijke beeld van het erf.

-\tVan cultuurhistorische waarde als onderdeel van het boerderijcomplex, dat een representatief voorbeeld is voor de ontwikkeling van de landbouw in de tweede helft van de negentiende eeuw, in het bijzonder voor de Veluwe. De boerderij is onderdeel van een groep boerderijen behorende bij het landgoed Hell, en aan de bouwplaats is een oude geschiedenis verbonden.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Hooiberg