Diermenseweg 3, 3882 RX te Putten

Omschrijving

SCHUUR op rechthoekige grondplan, afgedekt met een wolfdak belegd met riet en deels met rode Hollandse pannen. Het dak heeft laag doorgetrokken zijschilden en rode vorsten op de nok. De schuur is grotendeels opgetrokken in hout op een gemetselde plint, en deels versteend. De VOORGEVEL (gericht naar de Diermenseweg) is volledig in gepotdekselde houten delen uitgevoerd en heeft in het midden recht afgesloten dubbele deuren. Recht boven deze deuren een vierkante gevelopening. De RECHTER ZIJGEVEL is opnieuw opgemetseld en bestaat thans uit een trasraam met vijf segmentboogvormig afgesloten deuren. Tussen de deuren bevinden zich weer kleine openingen. De LINKER ZIJGEVEL van de schuur is nog uitgevoerd in hout.

SCHUUR (complexonderdeel 3) vermoedelijk uit het laatste kwart van de negentiende eeuw

-\tVan architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een agrarisch bijgebouw, in casu een schuur op een boerenerf uit het laatste kwart van de negentiende eeuw, uitgevoerd in hout en opgebouwd uit gebinten. De schuur bezit hoge ensemblewaarden in samenhang met de overige complexonderdelen.

-\tVan stedenbouwkundige waarde als karakteristiek onderdeel van het historisch gegroeide buitengebied ten zuidwesten van Putten, als onderdeel van het landgoed Oldenaller waar het vanwege de markante ligging aan de laan een belangrijke landschappelijke waarde heeft.

-\tVan cultuurhistorische waarde als onderdeel van het boerderijcomplex dat een onderdeel is van het landgoed Oldenaller, en van oorsprong bij het kasteel behoorde. y

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)

Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Halleschuur