523968 - Noorderheide
Nunspeet E 2327
Bij Elspeterbosweg 173, 8076 RB te Vierhouten

Omschrijving

LANTAARNPAAL (7)behorende tot de historische buitenplaats 'Noorderheide' naar ontwerp van ir. F.A. Eschauzier en gelegen ten noorden van de oprijlaan tussen de dubbele dienstwoning en het landhuis. De lantaarn is samengesteld uit een zeshoekige houten schacht waarop een ronde van wit melkglas voorziene bronzen lantaarn.

Waardering

LANTAARNPAAL naar ontwerp van ir. F.A. Eschauzier en gelegen ten noorden van de oprijlaan tussen de dubbele dienstwoning en het landhuis.

-\tVan architectuurhistorische waarde als een goed voorbeeld van zorgvuldig gedetailleerde lantaarnpaal, ontworpen door ir. F.A. Eschauzier.

- \tVan stedenbouwkundige waarde vanwege de situering aan het tussen de dubbele dienstwoningen het landhuis gelegen gedeelte van de oprijlaan. De lantaarnpaal vormt een functioneel onderdeel van het complex Noorderheide.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Straatmeubilair Lantaarnpaal

van Beuningen, D.G. ; Gelderland