523968 - Noorderheide
Nunspeet E 2327
Bij Elspeterbosweg 173, 8076 RB te Vierhouten

Omschrijving

Twee ronde witte granieten TOEGANGSKOLOMMEN (9) gelegen aan het begin van de oprijlaan van de historische NOORDERHEIDE. De kolommen zijn respectievelijk voorzien van de belettering NOORDER en HEIDE.

Waardering

Twee granieten TOEGANGSKOLOMMEN naar ontwerp van ir. F.A. Eschauzier gelegen aan het begin van de oprijlaan van de historische buitenplaats 'NOORDERHEIDE'.

-\tVan architectuurhistorische waarde als een goed voorbeeld van zorgvuldig gedetailleerde toegangskolommen voorzien van een voor de bouwtijd kenmerkende belettering, ontworpen door ir. F.A. Eschauzier.

- \tVan stedenbouwkundige waarde vanwege de situering aan de entree tot het landgoed Noorderheide. De kolommen markeren de toegang en vormen aldus een functioneel onderdeel van het complex Noorderheide.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Grensafbakening Grenssteen Gelegen aan begin oprijlaan.

van Beuningen, D.G. ; Gelderland