Nunspeet A 845
Nunspeet A 850
Nunspeet A 851
Nunspeet A 849
Nunspeet A 847
Bij Plakkewegje 13, 8071 SW te Nunspeet

Omschrijving

VARKENSSCHUUR (3) uit ca. 1900-1940 met rechthoekige plattegrond, bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een zadeldak gedekt met riet. De gevels zijn opgetrokken in baksteen, gemetseld in halfsteens verband. De ingang is gelegen in de westgevel en wordt gevormd door een recht afgesloten opening in de gevel. In de noordgevel bevinden zich twee halfronde ijzeren stalraampjes. De zuidgevel is voorzien van twee mestluiken.

VARKENSSCHUUR gebouwd ca.1900-1940 als onderdeel van het boerderijcomplex De Plakke' .

-\tVan architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een varkensschuur uit de eerste decennia van de twintigste eeuw.

-\tVan stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van de varkensschuur met de andere onderdelen van het complex De Plakke'.

-\tVan cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een varkensschuur die een functioneel onderdeel vormt van een in de periode 1850-1940 gegroeid boerderijcomplex. Als zodanig is het complex representatief voor de ontwikkeling in die periode van het agrarische bedrijf in Nederland in het algemeen en de agrarische ontwikkelingen aan de noordzijde van Veluwe nabij het IJsselmeer in het bijzonder.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Varkensstal