Nunspeet A 846
Nunspeet A 847
Nunspeet A 851
Nunspeet A 850
Nunspeet A 848
Bij Plakkewegje 13, 8071 SW te Nunspeet

Omschrijving

Houten VEESCHUUR (4) vermoedelijk uit de vroege twintigste eeuw met rechthoekige plattegrond, bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een schilddak gedekt met riet. De gevels zijn voorzien van houten gepotdekselde wanden. De oostgevel bezit een dubbele deeldeur en een klein staldeurtje. De zuidgevel is voorzien van een staldeurtje. In de westgevel bevinden zich vijf ruiten. De schuur is in oorsprong mogelijk als schaapskooi gebouwd.

Houten VEESCHUUR uit de vroege twintigste eeuw als onderdeel van het boerderijcomplex 'De Plakke' .

-\tVan architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een schuur uit de eerste decennia van de twintigste eeuw.

-\tVan stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van de schuur met de andere onderdelen van het complex 'De Plakke'.

-\tVan cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een schuur die een functioneel onderdeel vormt van een in de periode 1850-1940 gegroeid boerderijcomplex. Als zodanig is het complex representatief voor de ontwikkeling in die periode van het agrarische bedrijf in Nederland in het algemeen en de agrarische ontwikkelingen aan de noordzijde van Veluwe nabij het IJsselmeer in het bijzonder.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schaapskooi