Nunspeet A 851
Nunspeet A 848
Nunspeet A 845
Nunspeet A 849
Nunspeet A 846
Bij Plakkewegje 13, 8071 SW te Nunspeet

Omschrijving

KIPPENREN (6) uit ca.1920-1940 met rechthoekige plattegrond bestaande uit één bouwlaag onder een rietgedekt schilddak. De kippenren is voorzien van gevels samengesteld uit gecementeerde rietmatten met uitzondering van de voorgevel die voorzien van een beplanking. In de zuidgevel bevindt zich een opgeklampte deur en twee brede meerdelige raamopeningen. De westgevel en de noordgevel zijn blind uitgevoerd. De oostgevel bezit links een opgeklampte deur.

KIPPENREN uit ca.1920-1940 gebouwd als onderdeel van het boerderijcomplex De Plakke'.

-\tVan architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een kippenren uit de eerste decennia van de twintigste eeuw.

-\tVan stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van de kippenren met de andere onderdelen van het complex De Plakke'.

-\tVan cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een kippenren dat een functioneel onderdeel vormt van een in de periode 1850-1940 gegroeid boerderijcomplex. Als zodanig is het complex representatief voor de ontwikkeling in die periode van het agrarische bedrijf in Nederland in het algemeen en de agrarische ontwikkelingen aan de noordzijde van Veluwe nabij het IJsselmeer in het bijzonder.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Kippenren